Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، اجرای طرح رجیستری تلفن‌همراه طی ۳ سال گذشته موجب کاهش بیش از ۶ میلیارد دلاری قاچاق کالا به کشور شده است؛ بنابر اعلام گمرک جمهوری اسلامی، ارزش واردات رسمی تلفن‌همراه در سال گذشته بالغ بر ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که این میزان نسبت به سال ۹۵ (قبل از اجرای طرح رجیستری موبایل)، تقریبا ۸ برابر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فعالان بازار تلفن همراه معتقدند اجرای طرح رجیستری و ایجاد محدودیت در دریافت خدمات اپراتوری برای گوشی‌های قاچاق که از طریق شناسه کالا یا همان IMEI گوشی تلفن همراه امکان‌پذیر شد، عامل اصلی کاهش قاچاق این کالا است.  

دولت دوازدهم همچنین در روزهای پایانی خود در تلاش است با توسعه طرح رجیستری به سایر تجهیزات سیم‌کارت‌خور از قاچاق سالانه ۳۰۰ میلیون دلار  دیگر به کشور نیز جلوگیری کند. بنابر اظهارات حمیدرضا دهقانی‌نیا، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، دستگاه‌های ذی‌صلاح در  ۱۱ خردادماه جلسه‌ای برای پیگیری رجیستری موبایل‌واره‌ها برگزار کردند؛ با توجه به نتایج آن جلسه، قرار شد که فاز دوم طرح رجیستری که شامل تمامی دستگاه‌های دارای سیمکارت است، هرچه سریع‌تر عملیاتی شود.

به گفته سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تبلت‌ها و دیگر تجهیزاتی که پیش از اجرای فاز دوم طرح رجیستری خریداری شدند، دچار مشکلات مربوط به عدم رجیستری نمی‌شوند، اما لازم است که این دستگاه‌ها، یکبار به همراه سیمکارت، روشن شده و استفاده شوند.

موبایل‌واره‌ها شامل کلیه تبلت‌ها، ساعت‌های هوشمند، بارکدخوان‌ها و مبدل ارتباطات ثابت به سیار وارداتی و تولید داخل هستند که می‌بایست پس از اعلام زمان‌بندی وزارت ارتباطات در سامانه همتا ثبت شوند. با توجه به مصوبه مجلس شورای اسلامی، این طرح می‌بایست در اسرع وقت اجرایی شده و زمان‌بندی اجرای آن توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام شود.

بنابر آمار ارائه شده سامانه همتا، می‌توان گفت که با اجرای طرح رجیستری تجهیزات دارای سیمکارت، قاچاق ۳۰۰ میلیون دلاری موبایل‌واره‌ها پاکسازی می‌شود و عایدی دولت از محل دریافت عوارض گمرکی ۶۰۰ میلیارد تومان افزایش می‌یابد.

به گزارش ایرنا، دولت مطابق قانون موظف به تکمیل طرح رجیستری و مشمولیت تمامی دستگاه‌های دارای سیم کارت در سال ۱۴۰۰ است. بر همین اساس، طبق بند ح تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۰ و همچنین بر اساس آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است کلیه تبلت‌ها و ساعت‌های هوشمند بارکدخوان و مبدل ارتباطات ثابت به سیار وارداتی و تولید داخل را در سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات سامانه‌ای(همتا) ثبت کند.

برچسب‌ها سیم کارت گوشی‌های هوشمند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قاچاق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کالای قاچاق تهران ساعت هوشمند

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیم کارت گوشی های هوشمند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سیم کارت گوشی های هوشمند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قاچاق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کالای قاچاق تهران ساعت هوشمند مبارزه با قاچاق کالا و ارز اجرای طرح رجیستری وزارت ارتباطات تلفن همراه دستگاه ها سیم کارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۶۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا مانع صدور گواهی تجهیزات مخابراتی توسط هواوی می‌شود

کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا قصد دارد مانع شود که هواوی، ZTE و سایر شرکت‌های خارجی که نگرانی امنیت ملی ایجاد می‌کنند، برای تجهیزات بی‌سیم، تائیدیه صادر کنند.

به گزارش ایسنا، مقامات آمریکایی روز چهارشنبه به رویترز گفتند: کمیسیون ارتباطات فدرال قصد دارد در ماه میلادی جاری، به پیشنهاد دو حزبی رای دهد تا اطمینان حاصل کند که نهادهای صدور گواهینامه مخابرات و لابراتوارهای تست که دستگاههای بی‌سیم را برای بازار آمریکا، تائید می‌کنند، تحت تاثیر شرکت‌هایی که نگرانیهای امنیتی ایجاد می‌کنند، قرار نمی گیرند. این رگولاتور آمریکایی، هفته گذشته، توانایی آزمایشگاه تست هواوی برای شرکت در برنامه مجوز تجهیزات را رد کرد.

کمیسیون ارتباطات فدرال اعلام کرد این پیشنهاد جدید، هواوی و سایر نهادهای موجود در فهرست این کمیسیون از شرکت‌هایی که خطرات امنیت ملی را به همراه دارند را برای همیشه از ایفای هر گونه نقشی در برنامه مجوز تجهیزات منع می‌کند و در عین حال، ابزارهای لازم را برای محافظت از این فرآیند مهم به کمیسیون ارتباطات فدرال و شرکای امنیت ملی آن فراهم می‌کند.

جسیکا روزن وورسل، رئیس کمیسیون ارتباطات فدرال، در بیانیه‌ای گفت: این آژانس باید اطمینان حاصل کند که برنامه مجوز تجهیزات ما و کسانی که مسئولیت نظارت بر آن را بر عهده دارند، می‌توانند با چالش‌های ناشی از تهدیدات امنیتی و زنجیره تامین مداوم و همیشه در حال تغییر مقابله کنند. تائید هواوی به عنوان یک لابراتوار معتبر قرار بود روز سه شنبه منقضی شود، اما این کمیسیون درخواست لابراتوار هواوی برای تمدید این تائیدیه را رد کرد.

کمیسیون ارتباطات فدرال در نوامبر سال ۲۰۲۲، تائید تجهیزات مخابراتی جدید از سوی هواوی، ZTE و همچنین تجهیزات مخابراتی و مراقبت ویدئویی شرکت‌های هایترا کامیونیکیشن، هانگژو هایک ویژن دیجیتال تکنولوژی و ژیجیانگ داهوا تکنولوژی را ممنوع کرد.

این آژانس در سال ۲۰۲۲، شرکت کسپرسکی لَب روسیه، چاینا تلکام، چاینا موبایل اینترنشنال یو اس ای، پسیفیک نت ورک و چاینا یونیکام را به فهرست شرکت‌هایی اضافه کرد که تحت قانون سال ۲۰۱۹ برای حمایت از شبکه های ارتباطی آمریکا، تهدیدهایی برای امنیت ملی این کشور ایجاد می‌کنند.

هواوی و هایک ویژن، در سال ۲۰۱۹، در فهرست کنترل صادرات آمریکا قرار گرفتند که فروش کالاها و فناوری توسط تامین کنندگان آمریکایی به این شرکت‌ها را بدون دریافت مجوز، ممنوع می‌کرد. کمیسیون ارتباطات فدرال در سال ۲۰۲۰، شرکت‌های هواوی و ZTE را به عنوان تهدید امنیت ملی برای شبکه های ارتباطی آمریکا معرفی کرد و به این ترتیب، استفاده شرکت‌های آمریکایی از برنامه ۸.۳ میلیارد دلاری دولت برای خرید تجهیزات از این شرکت‌ها، ممنوع شد.

بر اساس گزارش رویترز، برندن کار، کمیسر کمیسیون ارتباطات فدرال گفت: این پیشنهاد تضمین می‌کند که لابراتوارهای تست و نهادهای صدور گواهی که دستگاه‌های الکترونیکی را برای مطابقت با الزامات کمیسیون ارتباطات فدرال بررسی می‌کنند، خود بازیگران قابل اعتمادی هستند که این کمیسیون می‌تواند به آنها اتکا کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • محکومیت ۶ میلیاردی قاچاقچی کالا دراصفهان
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • جمع آوری ۶ قلم کالای غیر استاندارد در نمایشگاه بین‌المللی قزوین
  • کشف ۲۰۰ میلیارد ریال کالای قاچاق در قم/ ۸ قاچاق‌بر دستگیر شدند
  • کشف ۲۰۰ میلیارد ریال کالای قاچاق در قم
  • شناسایی ۲ انبار کالای قاچاق در غرب تهران
  • کشف ۲۰۰ میلیارد ریال کالای قاچاق طی ۴۸ ساعت گذشته در قم
  • آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی
  • تماس تصویری روی سیم‌کارت تلفن همراه چگونه برقرار می‌شود؟
  • آمریکا مانع صدور گواهی تجهیزات مخابراتی توسط هواوی می‌شود